Bijbelspel

Knutselwerkje - David en Goliath

david goliath1Dit knutselwerkje hoort bij het verhaal van David en Goliath. Het is een heel bekend verhaal en ook een heel mooi verhaal, want de kinderen kunnen hieruit ook goed opmaken, dat God groter is dan wie dan ook, dat God sterker is dan wie dan ook en dat Hij iedere vijand kan verslaan. Met God aan zijn zijde is David sterker dan de grote Goliath met zijn grote mond en praatjes. Het verhaal heb ik nog niet uitgewerkt maar het staat in vele kinderbijbels beschreven.

Hoe werkt het?

Deze knutsel is een eenvoudige versie. Het is een basisblad met daarop de reus Goliath en een los deel die er voorlangs geplakt wordt met daarop David.
Kleur alles mooi in. Knip het deel met David erop uit en vouw de vlakken met de stippellijnen naar achteren. Er moet dus diepte in komen. De plakstroken op elkaar plakken en de knutsel is klaar. Ik heb zelf tussen Het plaatje met David en de achtergrond even een stukje opgerold plakband (met de plakkant naar buiten) geplakt, zodat het niet te snel omkrult als de stift droogt. Maar in principe hoeft dit niet.

Klik hier om het werkblad te downloaden

Bron: gelovenisleuk.nl

Tags: Leven van David

Afdrukken E-mail