Bijbelspel

Knutselwerkje - Gebed is de sleutel

neem tijd voor GodDit knutselwerkje hoort bij het onderwerp gebed. Even tijd nemen voor God, alles aan Hem vertellen, kinderen moeten ook leren om alle dingen in handen van God te leggen. Er zijn veel dingen waarvoor ze kunnen bidden, er zijn dingen die ook door het hoofd van een kind kunnen gaan en juist daarom is het belangrijk dat ze weten aan wie ze alles mogen vertellen en wie voor hen nieuwe deuren wil openen. Bidden is belangrijk, door te bidden zullen nieuwe deuren opengaan, misschien eerst op een heel klein kiertje, misschien dat het eerst lijkt alsof er maar een klein beetje licht komt in de duisternis, maar wanneer je alles blijft brengen bij God de Vader dan mag je weten dat die deur steeds iets verder opengaat, daarmee is niet altijd elk probleem, daarmee is ook niet altijd het verdrietige in het kinderleven over, maar God kan er wel voor zorgen dat in het hart van de jongen of het meisje rust komt, dat er weer een blij gevoel van binnen komt, dat er toch weer een nieuwe dag zal zijn met wijd geopende deuren en dat kan het gebed doen. Wanneer je niet zelf kunt bidden dan is er altijd wel iemand die met je mee wil bidden en soms is er iets ergs in een kinderleven aan de hand en is het goed dat kinderen meekrijgen dat ze alles aan God mogen vertellen, maar dat het soms ook belangrijk is om het aan iemand te vertellen waarvan ze weten dat die te vertrouwen is, want ook mensen kunnen helpen om een oplossing te zoeken en daarna kun je dan samen God te zoeken in alles. God wil er zijn, voor ieder kind, altijd!

Hoe werkt het?
Dit werkje bestaat uit een voorkant met daarop twee deuren en een jongen en meisje en een gedicht of blanco achtergrondje. Kleur alles mooi in. Knip daarna de deuren los. Dit doe je door de middenlijn (in het midden van de deuren) in te knippen van onder naar boven, knip vervolgens onderaan de deuren ook naar links en rechts de lijnen in en knip daarna de ronding bovenaan de deuren tot aan de stippellijnen (vouwlijnen) in, nu kunnen de deuren opengevouwen worden. Ik heb het geheel ook buitenom uitgeknipt, dit hoeft niet perse, maar dat vond ik leuk.
Knip vervolgens het gebed uit en doe lijm op de rand rondom en plak het mooi achter de opening van de deuren. Knip daarna een sleutel met tekst uit en maak een gaatje in een deurknop en een gaatje in de sleutel en hang de sleutel er met een lintje aan. Ik heb in het midden van de knutsel bovenaan ook een lintje gemaakt om het werkje aan op te hangen.
Ik heb zelf deze knutsel op 120 grams papier gedrukt, dit voor de stevigheid, maar het zal gerust op gewoon printerpapier kunnen. Er is een blanco achtergrond voor de kinderen die zelf een gebed willen schrijven die lever ik op blad 3 van de pdf aan.

klik hier om het werkblad te downloaden.

Bron: gelovenisleuk.nl

Tags: bidden

Afdrukken E-mail