Jezus = Koning, ook jouw Koning?!

Kinderclub Voltreffer 13 5 2023 hemelvaart13 mei 2023

Het was een bijzondere dag alleen wisten de discipelen dat nog niet. Jezus was weer opgestaan uit de dood, ze hadden samen bij het meer van Galilea gestaan en herinneringen opgehaald van de tijd dat ze hier op aarde met Jezus waren geweest. En Jezus had hen een bijzondere opdracht gegeven: Ga in de hele wereld de blijde boodschap vertellen!


Welke blijde boodschap? Dat Jezus koning is, Hij is opgestaan uit de dood en regeert. En waarom is dat belangrijk ook voor jou? Omdat Jezus stierf aan het kruis kunnen jou verkeerde dingen (de Bijbel noemt dat zonde) vergeven worden, als je ze eerlijk tegen Hem vertelt. Daar hoef je zelf dan geen straf meer voor te krijgen maar word je voor altijd gelukkig en dat begint hier op aarde al.
Na deze opdracht gebeurde er iets bijzonders, de voeten van Jezus kwamen los van de grond en langzaam steeg hij steeds hoger de lucht in. Tot dat er een wolk kwam en de discipelen Hem niet meer konden zien. Ze waren verbaasd en begrepen nog lang niet alles. Maar een ding wisten ze wel, ze hadden een belangrijke opdracht: de blijde boodschap vertellen.


En dat dezen deze ook aan iedereen die ze kende of in de stad Jeruzalem woonde, sommige mensen luisterden heel goed en vertelde eerlijk hun verkeerde dingen aan God. Andere mensen vonden het maar belachelijk en geloofde er niets van. De discipelen werden uitgelachen, in de gevangenis gedaan, wat gemeen! Misschien herken jij dat wel, je weet dat Jezus jou Redder is en vertelt er graag over. Maar andere kinderen lachen je uit of sluiten je buiten, dat is niet leuk. Weet dat Jezus elke dag bij je is Hij zorgt voor je, helpt je en zal altijd van je blijven houden.
Vandaag was het ook weer tijd voor een nieuw liedje wat past bij ‘doorvertellen’. Met elkaar speelden en zongen we uit volle borst! Daarna hebben we een mooie knutsel gemaakt met glow in the dark stiften. En gelukkig, er was nog even tijd over om te voetballen!😊

Kinderclub Voltreffer 13 5 2023Kinderclub Voltreffer 13 5 2023 2

Afdrukken E-mail

Pasen = Jezus leeft!

Kinderclub Voltreffer 8 4 20238 april 2023

Dat Pasen meer betekend dan de paashaas, paaseitjes en paasbrunch, waren we al gauw over uit. Maar was is er toen precies gebeurt en waarom is dat belangrijk voor ons vandaag. Daar ging het over op de kinderclub.


Pasen heeft te maken met het kruis, Jezus die stierf aan het kruis voor de zonden van de mensen. Gelukkig bleef het daar niet bij, met Pasen denken we eraan dat Hij weer opstond uit de dood! Machtiger dan de dood, leeft Hij nu nog steeds in de Hemel en kijkt uit naar elk mens jong of oud die tot Hem komt.


Want dat is belangrijk, Jezus stief ook voor jou zonden als we die eerlijk tegen Hem vertellen en om vergeving vragen. Je zou het kunnen vergelijken met een boete en we zo’n hoge boete die we nooit zelf kunnen betalen. Omdat we elke dag verkeerde dingen doen en die boete zo alleen maar hoger maken. Die boete betaalde Jezus aan het kruis! En doordat Hij opstond uit de dood liet Hij zien dat Hij echt betaald heeft, overwonnen en de levende Heer is, nu en voor altijd!


We hoorde het verhaal uit de Bijbel van hoe Jezus opstond uit de dood en aan wie Hij liet zien dat Hij weer leefde. Een blijde dag voor zij die toen leefde en voor ons vandaag!
Na het verhaal was het tijd voor de knutsel, we maakten een herinnering aan Pasen om mee te nemen naar huis. En er was nog even tijd over om te voetballen 😊

Afdrukken E-mail

Jungle feest

Kinderclub 26 3 2023 125 maart 2023

Oef wat was het spannend, een heel parkoers met allemaal spellen die iets met de jungle te maken hadden. Door een hindernissenbaan kruipen, ssstt… pas op anders horen de andere het. Slangen schuren, wie maakt de langste? Water is belangrijk in de jungle maar wat was dat hard werken, er zaten gaten in de bak..

Na onze jungle avonturen was het tijd voor wat te drinken in een echte jungle wagen! En een jungle verhaal. Met een nijlpaard, dromedaris en nog meer dieren vertelde de juffen en meester een mooi verhaal. Samen zingen hoorde er ook bij en voor we het wisten was de tijd alweer voorbij!

Het buitenavontuur was een mooie gelegenheid om kennis te maken met de club. Die elke 2e en 4e zaterdag van de maand gehouden wordt in Preathuys 't Slot.

Bedankt dat jullie er allemaal waren en tot de volgende keer!

Kinderclub Voltreffer 26 3 2023 2

Kinderclub Voltreffer 26 3 2023 3

Afdrukken E-mail

Jozef maakt zich bekend

Jozef en zijn broers11 maart 2023

Wat hadden we weer een fijne clubochtend vanochtend! Het ging vandaag over een puzzel... Met elkaar probeerden we een puzzel in elkaar te zetten. Maar... er ontbraken twee stukjes! Die waren zo lelijk dat de juf ze had achtergehouden. Dan komt de puzzel echter niet af... We hebben alle puzzelstukjes nodig. In de Bijbel gaat het ook over puzzels. God zegt: Alle dingen moeten meewerken ten goede voor hen die Mij liefhebben. Dat kunnen mooie dingen zijn, maar ook verdrietige dingen. Misschien heb jij wel verdrietige dingen meegemaakt. Als je God kent, mag je erop vertrouwen dat Hij het toch goed zal maken voor jou.


Het leven van Jozef is een voorbeeld van zo'n puzzel. Jozef had veel verdrietige dingen meegemaakt, hoorden we de laatste keren. Nu kwamen zijn broers opnieuw bij hem om eten te kopen. Ze hadden Benjamin meegenomen, anders mochten ze niet weer bij hem komen. Hun vader wilde eigenlijk niet dat Benjamin mee zou gaan, maar eén van de andere broers had tegen hun vader gezegd dat hij er garant voor zou staan dat Benjamin terug zou komen bij hun vader. Toen vond hij het toch goed dat Benjamin meeging. De broers worden vriendelijk ontvangen door Jozef. Wat is hij blij dat hij Benjamin ziet! Hij moet er zelfs van huilen. Snel loopt hij daarom even naar een andere kamer, want hij wil nog niet dat zijn broers weten dat hij Jozef is. Als hij weer uitgehuild is, gaat hij terug naar zijn broers en eten ze met elkaar. Benjamin krijgt wel 5x zoveel eten als de andere broers! Toch ziet Jozef niet dat ze jaloers op Benjamin zien. Gelukkig! De volgende dag gaan de broers weer terug naar hun vader, maar Jozef heeft stiekem zijn zilveren beker in de zak van Benjamin laten stoppen.

Als de broers een poosje onderweg zijn, komt één van Jozefs knechten achter hen aan. Hij vraagt boos waar de beker van de onderkoning is, maar de broers weten van niks. De knecht doorzoekt al hun zakken en uiteindelijk vindt hij de beker in de zak van Benjamin. Wat schrikken de broers daarvan! De knecht had immers gezegd dat degene die de beker gestolen had, voor altijd slaaf moest worden van Jozef.. maar dan zou Benjamin niet mee terug kunnen naar hun vader! Ze gaan allemaal mee terug naar Jozef. Daar legt Juda uit aan Jozef hoe het zit en vraagt hij of hij de straf voor Benjamin mag dragen. Wat is Jozef blij als hij ziet dat de broers zo veranderd zijn en dat ze Benjamin niet zomaar aan zijn lot overlaten! Dan roept hij het opeens uit: 'Ik ben Jozef! Leeft mijn vader nog?' De broers schrikken ontzettend! Jozef! Ze hebben hem zoveel kwaad gedaan, zou hij dan niet enorm boos op hen zijn?! Maar Jozef roept hen bij zich en omhelst hen. Hij heeft hen alle dingen vergeven. Hij zegt: 'Wat jullie hebben gedaan, was heel erg verkeerd en heel verdrietig. Maar God heeft er toch iets goeds mee gedaan en ervoor gezorgd dat ik zo voor jullie kan zorgen, nu er honger is in het land.' Zie je? Soms gebeuren er heel verdrietige dingen, maar God kan er iets moois mee doen! Hij wil graag dat je Hem erdoor leert kennen en op Hem leert vertrouwen. Hij wil net als die ene broer de straf die jij verdient hebt met alle verkeerde dingen die je gedaan hebt, van jou overnemen. Vertel het Hem maar als er iets is gebeurt wat Hij niet wil en vraag Hem of Hij het jou wil vergeven.


Na het Bijbelverhaal hebben we gezellig spelletjes met elkaar gedaan: buiten voetballen of binnen snoephappen en stoelendans. Wat was het weer fijn met elkaar! Ben je er de volgende keer ook weer bij? Wat we dan gaan doen, blijft nog even een verrassing....

Afdrukken E-mail

In de gevangenis

Jozef in de gevangenis11 februari 2023

Er was vandaag weer een clubochtend! We waren met 10 kinderen en luisterden eerst naar een verhaal. Het ging weer over Jozef, want na het laatste verhaal was het verhaal van Jozef nog niet klaar! In de Bijbel lezen we dat Jozef verkocht werd aan Potifar. Potifar was iemand die erg belangrijk was, want hij werkte voor de koning van Egypte. Jozef werd een slaaf van Potifar en moest hard werken. Maar we hoorde ook dat God bij Jozef was. Potifar zag dat ook en gaf daarom Jozef een belangrijke plaats in het huis. Jozef mocht de leiding nemen over het huis. 

De vrouw van Potifar wilde graag dat Jozef bij haar kwam liggen. Maar Jozef wilde dat niet en zei: 'Hoe kan ik de vrouw van mijn baas afpakken, hij vertrouwd mij alles toe! En God wil ook niet dat ik dat doe!' Maar de vrouw van Potifar bleef door zeuren, maar Jozef zei steeds nee. Op een dag had de vrouw van Potifar een plan. Ze zorgde ervoor dat ze alleen met Jozef was en pakte Jozef bij zijn mantel en zei: 'Kom bij mij liggen!' Maar Jozef wilde niet, hij trok zijn mantel af en vluchtte naar buiten. De vrouw van Potifar had nu de mantel van Jozef en vertelde aan anderen in het huis een leugen, ze zei: 'Potifar heeft Jozef in ons huis gebracht om ons te beledigen, Jozef kwam naar mij toe om met mij te slapen. En toen ik begon de schreeuwen is hij naar buiten gevlucht!' De vrouw van Potifar verteld deze leugen ook aan Potifar. Potifar werd heel boos en stuurde Jozef naar de gevangenis. 

En daar zat Jozef dan, onschuldig in de gevangenis. In de Bijbel staat dat God ook met Jozef was in de gevangenis. De gevangenis bewaker ziet dat ook en geeft Jozef de taak om voor de gevangenen te zorgen. Op een dag komt Jozef een bakker van de koning van Egypte tegen en een schenker (dat is iemand die de wijn aan de koning geeft). Zij hadden iets verkeerds gedaan en daarom had de koning hun in de gevangenis gezet. De schenker en de bakker hadden allebei gedroomd, maar ze wisten niet wat de droom betekende. Jozef zei: God kan de dromen uitleggen, vertel ze maar aan mij. Eerst vertelde de schenker zijn droom: In mijn droom zag ik een wijnstok met drie ranken. Ik zag knoppen op de tak en al heel snel kwam de bloesem uit en net zo snel veranderde die in trossen rijpe druiven. Ik had de beker van de koning in mijn en hand en ik nam de druiven en perste er sap van. Toen gaf ik de beker aan de koning.

Jozef begreep de droom meteen. God gaf hem de uitleg van de droom. De ranken staan voor 3 dagen. Binnen 3 dagen zal je uit de gevangenis komen en terug in het paleis van de koning hetzelfde werk weer doen als vroeger. Jozef zei ook: Als je terug bent bij de koning vergeet mij dan niet en vraag aan de koning of hij iets kan doen om mij uit de gevangenis te halen. Ik heb niks verkeerd gedaan waarvoor ik in de gevangenis zou moeten zitten.

De bakker vertelde als tweede zijn droom. Hij vertelde: In mijn droom had ik drie manden op mijn hoofd. In die manden lag heerlijk gebak voor de koning van Egypte. Maar terwijl ik die manden droeg waren er vogels en die aten het gebak op. Jozef begreep de droom weer meteen. De drie manden betekenen 3 dagen. Binnen 3 dagen zal de koning van egypte je ter dood veroordelen. Uw lichaam zal aan de vogels tot voedsel worden gegeven. Wat erg! Misschien vraag je je af waarom Jozef hem eigenlijk de uitleg van de droom gaf. Maar het was niet Jozef maar God die de droom uitlegde. Wij weten niet wat de bakker gedaan heeft, maar misschien was dit wel de straf die hij verdiende. Jozef vertelde de waarheid en bleef eerlijk. God wil dat wij eerlijk zijn. 

De betekenis van de dromen kwamen uit. De bakker stierf aan de doodstraf en de schenker kwam uit de gevangenis en werkte voor de koning. Maar de schenker vergat Jozef. Jozef wachtte en wachtte maar. Maar er kwam geen bericht dat hij vrijgelaten zou worden. Wat zal Jozef teleurgesteld zijn geweest, maar hij ging toch door met het werk in de gevangenis. Hij deed dat werk nog steeds voor God. God hielp Jozef in de moeilijke tijd, God wil ook ons helpen. 

Na het Bijbelverhaal hebben iets lekkers gegeten en gedronken. En we zijn gaan knutselen: een gevangenis! Een paar van jullie gingen ook nog lekker buiten een potje voetballen. De ochtend ging volgens jullie veel te snel, maar gelukkig is er 25 februari weer club! Zien we jullie dan weer? 

11 2 2023 211 2 2023 111 2 2023

 

Afdrukken E-mail