In de put...

jozef in de put28 Januari 2023

Wat zou jij doen als je in een put gegooid zou worden waar een heleboel modder in zit? Heel hard om hulp roepen? Of proberen zelf eruit te klimmen? Jozef werd in zo’n put gegooid. Door zijn eigen broers nog wel! Hij zal vast wel hard geroepen hebben, maar niemand had medelijden met hem. Uiteindelijk haalden Jozefs broers hem wel naar boven, maar Jozef werd niet vrijgelaten. Hij werd verkocht als slaaf en moest naar het land Egypte. Hoe het daar verder met Jozef ging, horen jullie de volgende keer op de kinderclub. Eén ding werd wel duidelijk in het verhaal: God liet Jozef niet in de steek. Ook in de put was God erbij. Hij had een plan met dit alles en daar kwam Jozef later pas achter. Misschien dat jij ook wel in de put zit! Geen echte put zoals Jozef, maar een put vol met verdriet. Of een put vol met moeilijkheden. Weet dan: God is erbij! Je bent nooit alleen!

Dit was in het kort het verhaal dat we hoorden op de kinderclub van afgelopen zaterdag. We knutselden daarna een put van een blikje met stokjes en natuurlijk met Jozef. Fijn dat jullie er weer waren!

28 01 2023

Afdrukken E-mail

Zou je graag het lievelingetje willen zijn?

Website Jozef 14 1 Kinderclub Voltreffer14 Januari 2023

Misschien lijkt je dat wel wat de leuke klusjes mogen doen in de klas of de nieuwste jas of schoenen krijgen.
Maar het kan ook precies andersom zijn, jouw vriendje krijgt altijd de nieuwste kleren en jij voor je gevoel nooit wat nieuws. Het kan zomaar zijn dat je daar boos over wordt.

Daar ging het de laatste keer op de club ook over: boos omdat een ander iets heeft wat jij ook graag wilt. In de Bijbel wordt dat Jaloezie genoemd. Het begint vaak klein maar wordt steeds groter. Je bent boos omdat je vriendje een nieuwe jas heeft en jij niet, je doet lelijk tegen dat vriendje, je probeert iets kapot te maken van hem, je zoekt ruzie en zo wordt het steeds erger. Jaloezie kan je vergelijken met een touw als je dat vaak om je heen wikkelt kom je er niet zelf meer uit los. Iemand anders moet je dan bevrijden door het touw los te knippen.

We hoorden het verhaal van Josef die toen hij groter werd voorgetrokken werd door zijn vader. Daarom waren zijn broers jaloers. En later toen God ook nog tot Josef sprak door een droom werden ze nog bozer. Ze waren bang dat Jozef de baas over hen zou worden en dat wilde ze niet. Ze waren zo boos dat ze eigenlijk wilde dat Josef niet meer zou leven.

Jaloezie is verkeerd, de Bijbel noemt dat zonde. Zonde kan niet samenleven met God. Maar gelukkig heeft God zelf voor de oplossing gezorgd. Jezus kwam naar deze aarde om voor de zonden te sterven aan het kruis. En als jij in Hem geloofd, eerlijk je zonden tegen Hem verteld en om vergeving vraagt, vergeeft Hij je. Zoals Hij heeft beloofd in de Bijbel. Jezus is net als degene die het touw los kan knippen waarin wij helemaal omwikkeld kunnen zitten.

Na het Bijbelverhaal was het tijd voor de knutsel we maakten de mooie jas na die Jozef van zijn vader cadeau had gekregen.
Aan het einde was er een leuke verrassing voor alle kinderen! Of omdat ze weer voor de 4e keer op de club geweest waren of voor het eerst.

Kinderclub Voltreffer 14 1 23 1Kinderclub Voltreffer 14 1 23

Afdrukken E-mail

Niet zien, toch geloven

kerst 124 december 2022

We namen de proef op de som: de juf vroeg aan een van de kinderen, "In deze doos zit iets, alleen voor jou, geloof je dat?" Het antwoord was "ja" en wat bleek bij het uitpakken, er zat echt een cadeautje in! Je zag het niet maar toch geloofde je dat er wat in die doos zat.

Zo is het ook met God, je ziet Hem niet en toch kan je in Hem geloven. Daar staat de Bijbel vol van. Het begon al lang voordat het kerstfeest werd. Verschillende keren beloofde God dat de Redder zou komen. De Redder die ons verlost van verkeerde dingen die we doen. Zodat het weer goed wordt tussen ons en God in de Hemel die ons gemaakt heeft.

Ook in de Bijbel moesten mensen geloven dat Jezus kwam voordat ze Hem zagen, zo hoorden we van Maria de moeder van Jezus en van de Herders in het veld. Zij kregen allemaal de boodschap: Jezus wordt of is geboren!
En dat is precies waar wij aan denken met Kerstfeest, Jezus kwam naar de aarde voor jou en mij om onze Redder te zijn. Als je in Hem geloofd belooft Hij in de Bijbel (dat is het woord van God) dat Hij je verkeerde dingen vergeeft en bij Hem mag horen. Je wordt alleen echt gelukkig als je Jezus kent!

Na het verhaal was het tijd voor de knutsel, een mooie waxinelichtjeshouder, die jullie zelf prachtig versierd hebben met strijkralen. Met wat lekkers en wat om te lezen in de vakantie vloog de ochtend voorbij!

24 12 124 12 224 12 3

Afdrukken E-mail

De allerbeste schuilplaats...!

Ark van noach10 december 2022

Dat was het thema van vandaag. Weten jullie nog wie de beste schuilplaats is? Dat is Jezus! Dat leerden we uit het Bijbelverhaal over de ark van Noach. Noach is in zijn tijd de enige op aarde die nog naar God luistert. Alle andere mensen doen dat niet. Ze geloven zelfs niet meer dat God bestaat. Wat is dat erg! God vindt het ook heel erg. Hij besluit daarom om een grote watervloed op aarde te laten komen.

Maar: God wil wel dat er mensen gered worden. Voor zijn reddingsplan geeft Hij Noach een opdracht: ga hout hakken in het bos, maak er planken van en bouw daarvan een heel grote boot, een ark. Daarna moet je eten verzamelen voor jou en je zonen en hun vrouwen en voor heel veel dieren. Noach doet precies wat God zegt. Hij bouwt de ark. De mensen om hem heen lachen hem uit. Er is geen slootje te zien en het heeft nog nooit geregend. 'Jij bent gek!', zeggen ze tegen Noach. Maar Noach gaat gewoon door met zijn werk. Hij zegt tegen de mensen: 'Doe nu maar wat de Heere wil! Ga ook mee in de ark die ik bouw. Anders word je niet gered!'. Maar de mensen luisteren er niet naar. Als de boot af is, stuurt God heel veel dieren naar Noach toe. Ze gaan allemaal met hem mee in de ark. Dan gaat de deur dicht. God doet hem op slot. 

Het gaat heel hard regenen, wel veertig dagen lang. Ook uit de aarde borrelt het water omhoog. Noach is veilig in de ark. Maar de mensen die nog buiten de ark zijn, worden heel bang. Ze klimmen op het dak van hun huis en in de hoogste bomen. Maar het regent net zo lang totdat alles helemaal onder water staat. De mensen die buiten de ark waren, waren niet veilig. Ze zijn verdronken, omdat ze niet wilden luisteren naar God. Na een hele lange tijd is de aarde weer opgedroogd en dankt Noach God dat hij gered is. God geeft de regenboog in de lucht, als belofte dat Hij nooit meer zo'n grote watervloed op aarde zal sturen. Maar: God wil nog steeds wel dat je naar Hem luistert. Anders ben je niet veilig. Zoals Noach veilig was in de ark, zo ben jij veilig bij Jezus. Zeg maar tegen Hem: 'Ik doe heel veel verkeerde dingen, maar wilt u ze wegnemen en geven dat ik bij U mag horen? Want dan ben ik veilig!'

Na het verhaal hebben we nog gezellig met elkaar een ark geknutseld. De ochtend vloog om! Aan het eind van de ochtend verklapten we alvast een beetje waar het de volgende keer over gaat: het kerstfeest! Dat hopen we op 24 december van 10.30 tot 12.15 uur met elkaar te vieren. Ben jij er dan ook bij?

WhatsApp Image 2022 12 10 at 22.18.45WhatsApp Image 2022 12 10 at 22.18.45 1

Afdrukken E-mail

Licht

licht26 november 2022

Zeven kinderen verwelkomden wij op deze zaterdagochtend. Mooi om te zien dat de kinderen het fijn vinden om elkaar weer te zien! We hebben geluisterd naar een verhaal dat begon met twaalf mannen in een gevangenis. Het waren geen criminelen. Ze hadden geen bank overvallen, niemand vermoord. Ze hadden alleen verteld over Jezus, want daar konden ze hun mond niet over houden!

De leiders van de kerk werden er boos om, ze stopten hen in de gevangenis. Maar uit de hemel kwam een engel midden in de nacht en die deed de deur voor deze vrienden van Jezus open. Wat zou jij doen als jij de gevangenis uit kon lopen? Misschien heel hard wegrennen? Of verhuizen naar een ander plekje? De discpelen gingen de volgende dag gewoon weer naar het plein van de tempel en vertelden iedereen die daar was over Jezus. Ze vonden het belangrijker om naar God te luisteren, dan om naar de leiders van de kerk te luisteren. Uiteindelijk werden ze zelfs geslagen, maar daar gaven ze niet om. Ze gingen gewoon door met vertellen!

Na dit verhaal uit de Bijbel keken we naar het Duplohuis. Alle ramen en deuren zaten dicht, er zaten blokjes in. Toen de juf de blokjes weghaalde, konden we zien dat er lichtjes in het huis branden. Door te vertellen over Jezus, zetten wij onze eigen ramen en deur open, iedereen kan dan over het Licht van Jezus horen!

We hebben deze morgen niet alleen geluisterd, maar zijn ook hard aan de slag geweest met cakejes versieren. Een paar kinderen knutselden daarna nog en de meeste kinderen gingen nog even voetballen met de juf. Tot de volgende keer allemaal!

ImageImage1Image2

Afdrukken E-mail