Bijbelspel

Knutselwerkje - Moederdag - Gebedsbakje voor moeders

Gebedsbakje voor moedersDit werkje heeft betrekking op het gebedsleven en het onthouden van gebedspunten. Dit bakje is een bakje met een voor- en achterkant, op de voorkant zie je een moeder met open mond en een bordje Stop en aan de achterkant een moeder met gesloten mond en een bordje Tijd voor gebed. Het is belangrijk om tijd te nemen om te bidden, moeders bidden voor hun kinderen, voor school, voor allerlei dingen. In het bakje passen memoblaadjes en daar kunnen moeders hun gebespunten op zetten, de dingen die ze niet willen vergeten. Maar natuurlijk kunnen de blaadjes ook gebruikt worden voor boodschappen. Dat is aan de moeders zelf. Maar het gaat erom dat moeders weten dat er een tijd is om te regelen en een tijd om even rust te nemen en te bidden.

Hoe werkt het?
Het is op zich geen heel moeilijk werkje en je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt, ik heb dat vrij uitgebreid gedaan maar dat hoeft beslist niet. Het bakje is door mij al van kleur voorzien. Knip het werkblad met de hartvormige gezichten buitenom uit en vouw de plakstroken om naar binnen toe, plak vervolgens de vlakken over elkaar heen en plak ze op elkaar vast zodat het de vorm van een bakje krijgt. Ik kon de plakstroken niet te breed maken, dus er zit een tikje ruimte in, maar het verwijst zich wel.
Knip vervolgens van blad twee een bloemvorm uit en plak het bakje erop. Je kunt de kleinere vorm er nogweer bovenop plakken zoals ik zelf op het voorbeeld heb gedaan. Ik heb dit gedaan voor de stabiliteit, omdat ik eerst een ander (hoog) notitieblokje in het bakje had, maar met memoblaadjes is dat niet nodig. De bordjes kun je uitknippen en kiezen, of je plakt ze zo boven de handjes en tekent zelf een lijn, of je doet het net als ik met prikstokjes en prikt de stokjes door de vuistjes heen. En kinderen kunnen evengoed strookjes knippen en die eraan bevestigen, maar ik heb het vooral voor het knipwerk zo eenvoudig mogelijk gehouden. Het is vooral voor de basis wel verstandig om iets dikker materiaal te gebruiken, alhoewel dun papier ook wel lukt. Maar ik heb gebruik gemaakt van 160 grams printerpapier. Test dit gewoon zelf even uit, wat u het beste vindt.
Ik probeer nog een blanco versie aan te leveren, maar door een foutje wordt dat even zoeken naar een oplossing.

klik hier om het werkblad te downloaden.

Bron: gelovenisleuk.nl

Tags: bidden

Afdrukken E-mail