Bijbelspel

Knutselwerkje - Vaderdag - Jezus is de Rots, mijn vader is een kei

Jezus rots vader keiDit knutselwerkje hebben wij een paar jaar geleden gemaakt en was een topper. Zeker omdat het heel leuk lijkt als het af is. En daarnaast werd de tekst erg gewaardeerd. Ik heb mijn zoon een rotspartij laten maken met een programma en vervolgens de tekst erboven gezet en alles in een model geplaatst. Voor de bodem heb ik een grasplateautje gemaakt en een jongen of meisje even afhankelijk van het kind.

Hoe werkt het?

Kleur de achtergrond (lucht) in en kleur ook het grasplateautje in en kleur één van de poppetjes. Knip vervolgens de achtergrond rondom uit, knip het grasplateau uit (eventueel het grasrandje weglaten. Knip een poppetje uit. Onderaan de achtergrond zitten plakstrookjes, die moeten naar je toegevouwen worden. Het grasrandje moet ook omgevouwen worden naar boven en dan zal dus het randje nog gekleurd moeten worden want nu zal er een wit randje zichtbaar worden, tenzij je dit op groen karton print. Het poppetje heeft twee plakstroken die je naar achteren vouwt. 

Plak eerst het plateautje aan de achtergrond met rotsen vast. De rotsen buig je om het plateautje heen. Ik doe eerst lijm op de plakstroken en leg het gras in het midden over de middelste plakstroken, vervolgens buig ik de achtergrond langs het grasplateau en ik heb voor het gemak de voorste twee, dus links en rechts even het laatste plakstrookje met een nietmachine vastgeniet, dan blijft het goed zitten. Het poppetje heb ik wat rondlopend gelijmd vlak voor de achtergrond en toen een steen als kei genomen en die voor het poppetje vastgeplakt met dubbele plak. Het is wel lastig om een steen te lijmen, dit kan met een lijmpistool, maar is voor de kinderen te gevaarlijk, dikke dubbele plak is een optie welke ik heb gebruikt. Dit kunt u zelf even testen, wat voor u het beste werkt.

klik hier om het werkblad te downloaden.

Bron: gelovenisleuk.nl

Afdrukken E-mail