Bijbelspel

Knutselwerkje - David op de vlucht

david vlucht saulDit werkje hoort ook bij een verhaal van David. David maakt muziek voor Koning Sual, maar meerdere keren valt KoningSaul hem aan en gooit met een speer naar hem. David kan maar één doen en dat is vluchten. Omdat de koning wachters heeft gestuurd naar het huis van David en hij dus niet via de gewone weg kan vluchten, vlucht David op aanraden van zijn vrouw Michal door het raam naar buiten.
Hoe ze dat deden, weten we natuurlijk niet exact, wel dat zijn vrouw hem daarbij hielp. Ik heb een basisplaat gemaakt met daarop Michal die uit het raam naar beneden hangt/kijkt en David op een apart blad die als het ware hangt. Het is de bedoeling om David aan een stuk touw te bevestigen.

Hoe werkt het?

Kleur het geheel mooi in en prik de zwarte stippen bij de vrouw haar handen open met de punt van een schaar o.i.d.
Steek een touw door het gaatje onder de handen naar de achterkant van het blad toe en steek het vanaf achteren weer boven de handjes naar de voorkant toe. Maak bovenin desnoods een knoopje, dat heb ik wel gedaan omdat kinderen eraan trekken, dan trekken ze het er niet zo snel uit.
Knip David uit en vouw hem dubbel. Maak ook bij zijn handjes een gaatje bij de zwarte stip.
Steek het touwtje er vanaf bovenaf doorheen (dus bij de handjes naar achteren steken dwars door de twee plaatjes heen. Vervolgens doe je het touwtje tussen de beentjes door en doet lijm op de voeten en een deel van de benen en je lijmt de rug en het hoofd en een deel van de armpjes op elkaar. Het klinkt wat ingewikkeld misschien, maar dat is het niet, de bedoeling is gewoon dat je het stukje waar je het touw laat hangen niet vastlijmt. Dit mag wel, maar nu kan het poppetje namelijk schuiven van boven naar beneden en kinderen vinden dat erg leuk en ik eerlijk gezegd ook. Maar zoals ik al aangeef, doe wat voor jullie zelf het eenvoudigste is. Dat werkt het prettigst.

Klik hier om het werkblad te downloaden

Bron: gelovenisleuk.nl

Tags: Leven van David

Afdrukken E-mail