Niet zien, toch geloven

kerst 124 december 2022

We namen de proef op de som: de juf vroeg aan een van de kinderen, "In deze doos zit iets, alleen voor jou, geloof je dat?" Het antwoord was "ja" en wat bleek bij het uitpakken, er zat echt een cadeautje in! Je zag het niet maar toch geloofde je dat er wat in die doos zat.

Zo is het ook met God, je ziet Hem niet en toch kan je in Hem geloven. Daar staat de Bijbel vol van. Het begon al lang voordat het kerstfeest werd. Verschillende keren beloofde God dat de Redder zou komen. De Redder die ons verlost van verkeerde dingen die we doen. Zodat het weer goed wordt tussen ons en God in de Hemel die ons gemaakt heeft.

Ook in de Bijbel moesten mensen geloven dat Jezus kwam voordat ze Hem zagen, zo hoorden we van Maria de moeder van Jezus en van de Herders in het veld. Zij kregen allemaal de boodschap: Jezus wordt of is geboren!
En dat is precies waar wij aan denken met Kerstfeest, Jezus kwam naar de aarde voor jou en mij om onze Redder te zijn. Als je in Hem geloofd belooft Hij in de Bijbel (dat is het woord van God) dat Hij je verkeerde dingen vergeeft en bij Hem mag horen. Je wordt alleen echt gelukkig als je Jezus kent!

Na het verhaal was het tijd voor de knutsel, een mooie waxinelichtjeshouder, die jullie zelf prachtig versierd hebben met strijkralen. Met wat lekkers en wat om te lezen in de vakantie vloog de ochtend voorbij!

24 12 124 12 224 12 3

Afdrukken E-mail