Zou je graag het lievelingetje willen zijn?

Website Jozef 14 1 Kinderclub Voltreffer14 Januari 2023

Misschien lijkt je dat wel wat de leuke klusjes mogen doen in de klas of de nieuwste jas of schoenen krijgen.
Maar het kan ook precies andersom zijn, jouw vriendje krijgt altijd de nieuwste kleren en jij voor je gevoel nooit wat nieuws. Het kan zomaar zijn dat je daar boos over wordt.

Daar ging het de laatste keer op de club ook over: boos omdat een ander iets heeft wat jij ook graag wilt. In de Bijbel wordt dat Jaloezie genoemd. Het begint vaak klein maar wordt steeds groter. Je bent boos omdat je vriendje een nieuwe jas heeft en jij niet, je doet lelijk tegen dat vriendje, je probeert iets kapot te maken van hem, je zoekt ruzie en zo wordt het steeds erger. Jaloezie kan je vergelijken met een touw als je dat vaak om je heen wikkelt kom je er niet zelf meer uit los. Iemand anders moet je dan bevrijden door het touw los te knippen.

We hoorden het verhaal van Josef die toen hij groter werd voorgetrokken werd door zijn vader. Daarom waren zijn broers jaloers. En later toen God ook nog tot Josef sprak door een droom werden ze nog bozer. Ze waren bang dat Jozef de baas over hen zou worden en dat wilde ze niet. Ze waren zo boos dat ze eigenlijk wilde dat Josef niet meer zou leven.

Jaloezie is verkeerd, de Bijbel noemt dat zonde. Zonde kan niet samenleven met God. Maar gelukkig heeft God zelf voor de oplossing gezorgd. Jezus kwam naar deze aarde om voor de zonden te sterven aan het kruis. En als jij in Hem geloofd, eerlijk je zonden tegen Hem verteld en om vergeving vraagt, vergeeft Hij je. Zoals Hij heeft beloofd in de Bijbel. Jezus is net als degene die het touw los kan knippen waarin wij helemaal omwikkeld kunnen zitten.

Na het Bijbelverhaal was het tijd voor de knutsel we maakten de mooie jas na die Jozef van zijn vader cadeau had gekregen.
Aan het einde was er een leuke verrassing voor alle kinderen! Of omdat ze weer voor de 4e keer op de club geweest waren of voor het eerst.

Kinderclub Voltreffer 14 1 23 1Kinderclub Voltreffer 14 1 23

Afdrukken E-mail