Licht

licht26 november 2022

Zeven kinderen verwelkomden wij op deze zaterdagochtend. Mooi om te zien dat de kinderen het fijn vinden om elkaar weer te zien! We hebben geluisterd naar een verhaal dat begon met twaalf mannen in een gevangenis. Het waren geen criminelen. Ze hadden geen bank overvallen, niemand vermoord. Ze hadden alleen verteld over Jezus, want daar konden ze hun mond niet over houden!

De leiders van de kerk werden er boos om, ze stopten hen in de gevangenis. Maar uit de hemel kwam een engel midden in de nacht en die deed de deur voor deze vrienden van Jezus open. Wat zou jij doen als jij de gevangenis uit kon lopen? Misschien heel hard wegrennen? Of verhuizen naar een ander plekje? De discpelen gingen de volgende dag gewoon weer naar het plein van de tempel en vertelden iedereen die daar was over Jezus. Ze vonden het belangrijker om naar God te luisteren, dan om naar de leiders van de kerk te luisteren. Uiteindelijk werden ze zelfs geslagen, maar daar gaven ze niet om. Ze gingen gewoon door met vertellen!

Na dit verhaal uit de Bijbel keken we naar het Duplohuis. Alle ramen en deuren zaten dicht, er zaten blokjes in. Toen de juf de blokjes weghaalde, konden we zien dat er lichtjes in het huis branden. Door te vertellen over Jezus, zetten wij onze eigen ramen en deur open, iedereen kan dan over het Licht van Jezus horen!

We hebben deze morgen niet alleen geluisterd, maar zijn ook hard aan de slag geweest met cakejes versieren. Een paar kinderen knutselden daarna nog en de meeste kinderen gingen nog even voetballen met de juf. Tot de volgende keer allemaal!

ImageImage1Image2

Afdrukken E-mail