De Redder!

het kruis22 oktober 2022

Weten jullie het nog? Vorige keer was het me toch een rommel in ons huis! Er zaten allemaal papiertjes in met daarop de woorden 'pesten', 'liegen', 'niet aardig zijn', 'niet luisteren' en nog meer. Allemaal dingen die verkeerd zijn en die wij toch doen... Daarom verdienen we straf.

Maar: er is een Redder! Als we in Hem geloven, hoeven we niet meer gestraft te worden. De Redder heet Jezus. Hij werd heel lang geleden geboren als een klein baby'tje. Het was midden in de nacht. Een engel (boodschapper van God) kwam het vertellen aan een groepje schaapherders die met hun schapen 's nachts in het weiland overnachtten. Wat waren ze blij met dat nieuws! Ze wisten dat ze zelf heel veel verkeerde dingen deden en dat ze daarom een Redder nodig hadden. Gauw gingen ze naar Hem op zoek! Ga jij ook op zoek naar deze Redder? Hij is niet meer op aarde, maar door te bidden en in de Bijbel te lezen of naar verhalen uit de Bijbel te luisteren kunnen we Hem toch vinden. De herders hebben Hem gevonden. Wat waren ze blij. Toen Jezus groter werd, deed Hij alleen maar goede dingen. Aan het eind van Zijn leven werd Hij aan een kruis gehangen. Het bloed stroomde weg uit Zijn lichaam. Wat had Hij het zwaar! Maar Hij wilde het doen, want Hij wil jou en mij graag redden. Naast Hem was een moordenaar aan het kruis gehangen, als straf. Opeens besefte hij dat hij niet kon sterven zonder dat hij gered was. Daarom vroeg hij aan Jezus: 'Wilt U aan mij denken als U in de hemel bent gekomen?' Jezus zei toen tegen hem: 'Vandaag zul je met mij in de hemel zijn.' De moordenaar was gered! Jezus wil ook jou redden, maar wil dan wel dat jij gelooft dat Hij jou wil redden. Als je dat niet gelooft, zal Hij jou ook niet redden. Vertel alle dingen die je verkeerd doet maar aan Hem en vraag Hem om ook jou te redden.

Toen het verhaal klaar was, hebben we alle briefjes met verkeerde dingen uit het huis gehaald en in een bakje met 'bloed' gedaan. En wat gebeurde er? Aan het eind van de ochtend was er niets meer van al die verkeerde dingen over! Dat gebeurt er nu als Jezus jou redt. Dan zijn al die verkeerde dingen die jij gedaan hebt, weg en hoef je dus ook niet meer gestraft te worden, maar mag je voor altijd bij Hem zijn. Dan ben je echt gelukkig!

Om nog terug te kunnen denken aan het verhaal, hebben we een leuk spijkerplankje gemaakt met daarop een hart of een kruis gemaakt. Dat was leuk! En wat een mooie resultaten hadden we aan het eind van de ochtend.
Heb je ook zin gekregen om naar de club te komen? Van harte welkom op 12 november!

WhatsApp Image 2022 10 22 at 20.00.51WhatsApp Image 2022 10 22 at 19.12.42 1

Afdrukken E-mail