Oef... wat een troep!

troep in huis8 oktober 2022

Het thema van de ochtend was: oef.. wat een troep! Deze ochtend dachten we met elkaar na hoe het nu eigenlijk komt dat er zo veel verdrietige dingen gebeuren in de wereld en waarom er mensen sterven. Best een lastig thema. Waar komt dit vandaan? Dat komt door de zonde die in de wereld gekomen is heel lang geleden toen Adam en Eva niet luisterde naar God.

Doen wij ook verkeerde dingen dan? Daar dachten we samen over na, met een huis wat vol zat met, je raad het al: troep. We kwamen tot de conclusie dat we allemaal verkeerde dingen doen: we liegen wel eens, schelden of sluiten een klasgenootje buiten, luisteren niet naar papa of mama en zo konden we best veel opnoemen. Zonden noemt de Bijbel deze dingen. En die zorgen ervoor dat we niet samen met God kunnen leven.
Gelukkig hoorde we ook van een plan wat God bedacht heeft om al onze verkeerde dingen op te ruimen. Daarvoor kwam Jezus naar de aarde, Hij deed helemaal niets verkeerd, nooit. En toch strafte God Hem voor alle zonden die wij gedaan hebben. Jezus stierf aan het kruis en stond weer op. Daardoor kunnen wij, als we onze verkeerde dingen eerlijk tegen God zeggen en Hem om vergeving vragen, toch bij God wonen. Is dat geen geweldig nieuws?!

Als geheugensteuntje maakten we een hart met aan de zwarte kant dingen waar God verdrietig van wordt en aan de andere gekleurde kant dingen waar Hij blij van wordt. En als we eerlijk zijn, wij ook. Er is niets zo heerlijk als weten dat God elke dag voor je zorgt en bij je is, juist als je het moeilijk hebt.

 8 10 20228 10 2022 1

Afdrukken E-mail