Je bent uitgenodigd!

 'Er wordt een groot diner gehouden! Volgende week bij mij thuis!' Bij vkoninklijke bruilofterschillende mensen in Israel valt deze uitnodiging op de mat.

Als jij zo'n uitnodiging krijgt, ben je daar vast heel blij mee! Je bereidt je voor op het feest. Bij deze mensen gebeurt dat niet. Ze hebben heel veel andere dingen te doen! Er is iemand getrouwd, mensen hebben een stuk land gekocht waar ze bij moeten gaan kijken. Als ze worden gehaald voor het feest, hebben ze dus allemaal smoesjes. Er komt niemand!

De man die de uitnodiging heeft gestuurd, wordt een beetje boos. Heeft hij nu zoveel eten klaargemaakt en komt er nu niemand?! Hij stuurt zijn knechten erop uit om, alle mensen die ze tegenkomen, uit te nodigen voor het diner. Iedereen mag komen! Aan het eind zitten er heel veel mensen aan tafel.

Jezus heeft dit verhaal verteld. Hij vertelde het verhaal niet zomaar! Hij nodigt iedereen uit om in Hem te geloven. Heel veel mensen doen dat niet. Maar Hij nodigt iedereen uit, ook jou! Je hoeft geen smoesjes te verzinnen om niet in Hem te geloven. Je mag komen zoals je bent! 

Na het verhaal hebben we nog een bijbeltekst met elkaar geleerd en zijn we verder gegaan met het knutselwerkje. We hebben een doosje versierd waarin we dit jaar een memorie-spel gaan sparen. Wil je ook graag memorie? Kom gezellig de volgende keer ook naar de club! 

Afdrukken E-mail