Een wonder!

vijf broden en twee vissen

Vanmorgen waren we met een gezellige club! Niet alleen omdat we heerlijke pannenkoeken gebakken hebben, maar de juf vertelde een bijzonder verhaal uit de Bijbel over Jezus die een wonder deed.

Hoeveel keer per dag eten jullie? Kun je wachten met eten tot overmorgen? Nee! Je moet elke dag eten om geen honger te krijgen, toch? Vandaag gaat het ook over eten of honger hebben. Maar weet je dat er een ander soort honger is, waar ook iets aan gedaan moet worden? Het is een honger diep van binnen en eten helpt niet! Luister maar goed!

Kijk daar staat de Heere Jezus. Hij staat er niet alleen, er zijn heel veel mensen om Hem heen! Vlakbij de Heere Jezus staan 12 discipelen, Zijn leerlingen. Jezus wilde hen allemaal belangrijke dingen leren, maar het was zo ontzettend druk. Ze hadden niet eens tijd om te eten.

De mensen hadden al urenlang geen eten op. Ze waren moe en hadden honger. Maar hoe kom je aan genoeg eten voor zoveel mensen? De leerlingen van de Heere Jezus wisten het niet. En dat zeiden ze ook tegen Jezus: ‘t is hopeloos, voor zo’n grote groep kunnen we niks kopen. Als we acht maanden gewerkt hebben, dan hebben we pas het geld bij elkaar om voor deze mensen eten te kopen.’ ‘Hoeveel eten hebben we?’ vroeg Jezus. De discipelen gaan rondvragen of er nog mensen zijn die eten bij zich hebben. ‘Er is een jongen met 5 broden en 2 vissen, maar wat hebben wij daaraan?’ ‘Breng die jongen maar bij mij en laat de mensen in groepen zitten’, zei Jezus. En dat gebeurde, Jezus kreeg de broden en de vissen en de mensen gingen in groepen bij elkaar zitten. Iedereen keek naar Jezus, wat gaat er nu gebeuren?

Terwijl Hij de vijf broden en twee vissen in Zijn handen hield, keek Hij naar de hemel en dankte God voor het eten. Toen hij gedankt had, begon hij de broden en vissen in stukken te delen en gaf die aan Zijn leerlingen. Die deden het eten weer in manden en zij liepen rond met manden vol brood en vis en deelden dit uit aan de mensen. De eerste persoon nam wat brood en vis, de tweede ook en zo ging het door. Maar hoe kan dat nou? Vijf broden en twee vissen zijn toch zo op? Hoeveel mensen ook eten namen, er was steeds genoeg! Dit hadden de mensen nog nooit gezien! De mensen aten tot ze niets meer konden eten en er was nog steeds eten over. Jezus had een groot wonder gedaan. Een wonder is iets wat alleen God kan doen! Waarom kon de Heere Jezus het dan doen? Omdat Hij God is! Daarom kon Hij zieken genezen en antwoord geven op elke vraag die Hem gesteld werd.

Zo zie je maar dat je elke vraag aan Jezus mag stellen ook als je, je verdrietig voelt, Hij wil je graag helpen.

Na het Bijbelverhaal hebben we met z’n allen pannenkoeken gebakken! Wat was dat lekker! We bakten pannenkoeken in allerlei vormen! Kijk maar op de foto’s hieronder.

pannenkoeken 1
pannenkoeken 3

Afdrukken E-mail