Wat zou jij doen als je €1000,- kreeg?

 1000 euro29 augustus 2020

Over die vraag ging het vanmorgen... de eerste club ochtend in de nieuwe wijk Venenlaankwartier. Buiten regende het maar binnen was het gezellig! Eerst hebben we gezongen, toen natuurlijk kennis met elkaar gemaakt met een leuke quiz. Daarna hadden we een uitdaging, door een 'visitekaartje' heen stappen. Een flinke puzzel maar het is iedereen gelukt!

Op dat kaartje stond een jongen of meisje die er niet blij uit zag of die niet veel eten kreeg en samen dachten we erover na, zou jij als je €1000,- kreeg alles weg geven aan iemand die minder heeft dan jij? Best een lastige vraag. Maar in het verhaal wat volgde kregen we een beetje hulp bij de vraag wat is nu echt belangrijk. Ben je benieuwd hoe dat ging? Lees dan gauw verder.

Er komt een jonge man bij de Heere Jezus. Hij ziet er best deftig uit, volgens mij een jonge man met veel geld. Wat zou hij komen doen? Laten we eens luisteren naar wat hij vraagt: 'Goede meester wat moet ik doen om het eeuwige leven te krijgen?' Of te wel wat moet ik doen om heel gelukkig te worden? Nou dat zou ik ook wel willen weten en jij?
Eerst een vraag: is hier op aarde alles goed en fijn? Nee hè, hier zijn mensen ziek en gebeuren er verdrietige dingen. Maar weet je waar het wel altijd fijn is? In de hemel bij de Heere God, daar is niemand ziek en worden er geen lelijke woorden gezegd of kinderen geplaagd.
Maar vraag je, je misschien af hoe word ik dan echt gelukkig? Ons hart waar we mee geboren worden is niet gelukkig dat luistert niet naar de Heere God en daarom kunnen we niet bij Hem wonen. Maar weet je wat zo bijzonder is? De Heere Jezus heeft, toen Hij op aarde was geleefd zonder ook maar een keer niet te luisteren! En weet je wat Hij zegt? Ik wil met jou ruilen, daarom ben Ik gekomen en ben ik gestorven aan het kruis. Als jij jouw verkeerde dingen tegen mij verteld, wil ik ze vergeven en jou voor altijd gelukkig maken. Dat is geweldig nieuws!
Wat zegt de Heere Jezus tegen de jongen die Hem zo'n belangrijke vraag stelt? Je weet wat er in de Bijbel, Mijn boek staat. Doe dat en je zult gelukkig worden. Dat heb ik gedaan zegt de jonge man. Maar hij weet dat hij nog iets mist. Nog een ding moet je doen zegt Jezus, ga naar huis en verkoop alles wat je hebt en kom dan terug en blijf bij Mij. Wat zou de jonge man doen? Dat is de vraag ook aan jou: veel geld of leven met de Heere Jezus, wat maakt je het aller gelukkigst? Het leven met Jezus!
De jonge man dacht er helaas anders over hij ging naar huis en we lezen niet dat hij nog terugkomt om Jezus te volgen. En wat doe jij?

Na het verhaal was het tijd voor wat lekkers en spelletjes! We hebben getekend, torens en bruggen gebouwd met spekjes en spaghetti en nog een rondje twister gedaan.

De ochtend vloog voorbij! Over twee weken is er weer club! Ben jij er ook? En neem je een vriendje of vriendinnetje mee?

Ochtend 29 9 foto 1Ochtend 29 9 foto 2Ochtend 29 9 foto 3

Afdrukken E-mail