Moederdag!

Moederdag8 mei 2021

Heb je de post ook gehad? Je kan een moederdag cadeautje maken! Heb jij hem al gemaakt? Ook kreeg je een verhaal over vrouwen uit de bijbel! Je kan hem hieronder nog een keer lezen. Heb je geen post ontvangen en zou je graag post willen ontvangen? Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over vrouwen die speciaal zijn

Het is bijna zo ver.. moederdag. Een speciale dag waarop we iets extra’s doen voor de moeders en vrouwen waar we van houden. En weet je waarom? Omdat ze belangrijk voor je zijn, ze houden van je en ze zorgen voor je. En dat verdiend een extra dankbare dag waarin we iets speciaals voor hen terug doen. Bijv. een ontbijtje maken, een klusje doen, of gewoon even zitten en bij praten. In de Bijbel wordt dat met een moeilijk woord EREN genoemd.

Er zijn veel speciale vrouwen in de Bijbel, we noemen er nu vier. Van deze vrouwen kan je veel leren. Dus let goed op. Ook de mannen natuurlijk 😉

E - Elizabeth – was een nicht van Maria en daarmee familie van Jezus. Zij en haar man hadden heel lang gebeden om een kindje. En toen ze al heel oud waren, zo oud als je opa en oma kregen ze toch nog een kindje van God. Een bijzonder wonder. Van Elizabeth kan je leren:
              Houd vol ook als het lastig is, blijf je vragen stellen aan God en vertrouw dat Hij naar je luistert.

R - Ruth – een vrouw die helemaal nog nooit uit de Bijbel had gehoord. Totdat ze er van hoorde omdat ze verliefd werd op een man die wel uit Israël was gevlucht. Ze hield van haar man maar nog meer van de God waarover ze hoorde. En dat zorgde ervoor dat ze niet in haar eigen land bleef maar terug ging naar Israël. Van Ruth kan je leren:
             God is overal, hij zorgt voor je waar je ook bent, als je trouw bent en naar hem luistert.

E - Esther – ze werd de vrouw van de koning. Maar boze mannen bedachten een lelijke list die haar familie en de mensen die bij Israël hoorden allemaal zouden doden. Ze ging naar de koning terwijl ze niet gevraagd was, dat had haar, haar leven kunnen kosten. Maar ze ging toch en gelukkig liep het goed af. Van Esther kan je leren:
Kom op voor andere ook al betekend dit, dat je misschien zelf de dupe er van bent.
             God geeft je de kracht en helpt je als je voor andere op komt.

N – Naomi – had het niet makkelijk. Ze verloor haar man en twee zonen. En toch ging ze door. Ze luisterde naar God en naar de weg die hij wees. Van Naomi kan je leren:
             Sta open voor Gods stem ook als het moeilijk is en hij helpt je om de goede keuzes te maken.

Afdrukken E-mail