Is sneller ook altijd beter?

wijzeendwaze10 oktober 2020

Wat was het gezellig op de club zaterdag! Leuk dat jullie er waren! Heb je de club gemist? Lees snel verder, want we hebben een hoop beleefd! 

Zoals de kleurplaat die je kon inleveren na het Spellen Feest, die levert nog steeds een mooie prijs op als je die de volgende keer mee neemt! Een mooi klusje voor in de herfstvakantie?

We hebben samen gezongen en gespeeld. En toen was het tijd voor het verhaal uit de Bijbel en daar luisterende én keken we tegelijk naar.

Twee mannen bouwden een huis, de ene die noemde we Henk. Henk die was slim. De andere man noemde we Remco maar die was dwaas (wij zouden zeggen dom). Henk ging hard aan de slag! Hij groef een heel diep gat. Net zo lang totdat hij op een stevige rots kwam en daar bouwde hij zijn huis op. 

Remco vond dat veel te veel werk. Zo veel moeite was toch helemaal niet nodig! Nee hij trilde het zand goed aan en begon met bouwen. Remco was veel eerder klaar met zijn huis en het had hem minder moeite gekost dan Henk. Slimme man zou je denken.. maar was dat wel zo?

Het begon heel hard te regenen en te waaien en zo hard dat het huis van Remco begon te wankelen, het zand was niet stevig genoeg om het huis te dragen en spoelde weg. Het duurde niet lang of het huis stortte in elkaar. En het huis van Henk wat op de rots stond? Dat stond nog stevig op zijn plaats. Henk zat droog en Remco stond in de regen!

Dit verhaal vertelde Jezus in de Bijbel om ons iets heel belangrijks te leren. Namelijk wie vertrouw jij het meest? Denk jij dat je het zelf wel weet? Bepaal je het liefst alles zelf of stel je je vertrouwen op Jezus? Als je op Jezus je huis bouwt ben je veilig in de storm. Ook als er geen fijne dingen gebeuren in het leven is Hij bij je. Hij zorgt voor je elke dag. En vraagt aan jou, stel je vertrouwen op Mij! Wat is jouw antwoord?

Juf Nelleke liet precies zien wat er gebeurde met de twee huizen en hoe het ene huis helemaal in elkaar stortte terwijl de ander stevig op het fundament bleef staan. 

Na het verhaal hebben we een mooie knutsel gemaakt, de tijd vloog voorbij! 

O, ja en de juf verklapte nog.. de volgende keer gaan de cup cakes maken, ben jij erbij? Neem je een vriendje of vriendinnetje mee?

10 10 foto 110 10 foto 210 10 foto 310 10 foto 4

Afdrukken E-mail