Vertrouwen

12 juni 2021

david en goliathVandaag mochten we weer club houden! En wat was het lekker weer, dus zaten we gezellig buiten. Heb je de club gemist? Je kan hieronder lezen wat wij hebben gedaan.

Het ging vandaag over het woordje vertrouwen. Weet jij wat het woordje vertrouwen betekend? Je kunt het woordje vertrouwen ook uitleggen dat je gelooft dat iemand eerlijk is of dat je op iemand kan rekenen. Wie vertrouw jij? Misschien vertrouw jij je vriendjes of vriendinnetjes wel, of je pappa of je mamma. Vaak gaat vertrouwen ook wel vanzelf en kan je niet altijd uitleggen waarom iemand te vertrouwen is. Het ging vandaag ook over David en Goliath. Goliath was een sterke reus en was een vijand van David en van het volk Israël, het volk waar David bij hoorde. Goliath daagde Israël uit om te vechten tegen hem. Goliath dacht dat hij zo sterk was dat niemand, maar dan ook niemand hem kon verslaan. Op een dag wilde David tegen Goliath vechten. Misschien denk je wel: waarom zou David dat willen? Want Goliath is toch veel groter en sterker dan David. Maar David was niet bang voor Goliath, want David vertrouwde erop dat God hem zou helpen om Goliath te verslaan. En was gebeurde er? David slingerde een steen naar Goliath en die raakte Goliath precies op zijn hoofd. En daar lag Goliath op de grond en had de strijd verloren met David. God hielp David om Goliath te verslaan, omdat David op God vertrouwde. Zo mag jij ook op God vertrouwen dat God je helpt in moeilijke en minder moeilijke situaties. God weet precies wat jij nodig hebt. 

Na het verhaal gingen we gezellig met elkaar wat lekkers eten en drinken. En we gingen wat maken voor vaderdag. We maakten Happy Socks! Kijk maar op de foto's. Het was een gezellige ochtend! Tot de volgende keer!

12 6 2021 112 6 2021 212 6 2021 312 6 2021

Afdrukken