Koningsspelen!

24 april 2021

Vandaag hadden we sinds lange tijd weer een clubochtend! En wat was het lekker weer! We hebben gezellig koningsspelen gedaan. Spijkerpoepen, snoephappen, flessenvoetbal en stelten lopen. Wat was het gezellig! Ook hebben jullie post ontvangen met een Bijbelverhaal over Iemand die echt alles kan! Het verhaal kan je hier nog een keer lezen! Heb je geen post ontvangen en zou je graag post willen ontvangen? Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kinderclub Voltreffer 4e april

Kinderclub Voltreffer 4e april 1

Iemand die alles kan!

verlamde man

In het land Israël woonden lang geleden 4 mannen. Deze 4 mannen hadden een bijzondere vriend. Die vriend was niet zoals andere mensen, want hij kon niet lopen en zelfs niet zitten. Deze vriend was ziek, hij was verlamd. Hij kon alleen maar liggen op bed. En de 4 vrienden van de verlamde man hadden alles geprobeerd, maar er was geen medicijn of dokter die hem kon genezen. Wat moesten de 4 mannen nu?

Er was een Man in Kapernaüm, dat is het dorp waar de mannen woonden. Deze Man was niet zomaar een Man, maar Hij was heel bijzonder want hij kon blinden mensen weer laten zien en dove mensen weer laten horen! Hij deed veel wonderen. De mensen die Hem wonderen hadden zien doen praatte hier weer met andere mensen over. En zo hoorden de 4 mannen ook van deze Man.
Maar… misschien denk je wel wie was deze Man? En hoe kan het dat Hij zoveel wonderen kon doen? Deze Man was de Heere Jezus! En Hij kon deze bijzondere wonderen doen omdat Hij de Zoon van God is. Hij is almachtig. Wat betekent het woord almachtig? Ik moest denken aan een koning. Een koning heeft veel macht en kan veel dingen bepalen voor het land. Maar een koning kan niet alles. Almachtig betekend dat Jezus alles kan!

Toen de 4 mannen hoorden dat deze Man wonderen deed, besloten ze om met hun zieke vriend naar Jezus te gaan. Ze geloofden dat Hij hun vriend beter kon maken. Zij legden hun vriend op een ligmat, pakten alle vier een hoek vast en tilden hem door de straten naar Jezus toe. Ze kwamen bij het huis aan waar de Heere Jezus was. Maar ze waren niet de enige die over Jezus gehoord hadden dat Hij een bijzondere Man was. Het huis was zo vol dat ze nergens naar binnen konden. Wat nu? Ze waren zo dichtbij Jezus die hun vriend kon genezen. Opeens kregen ze een idee. Ze zagen een trap waardoor ze op het dak konden. De huizen in die tijd hadden een plat dak dus daar konden ze veilig op staan.
En zo gingen ze het dak op. Het dak was gemaakt van hout en bedekt met riet, daarom was het voor de mannen niet moeilijk om een gat te maken in het dak. De vier mannen deden er alles aan dat hun vriend bij Jezus zou komen. Ze bonden touwen aan de vier hoeken van de ligmat waar hun vriend op lag. En zo lieten ze hun vriend langzaam naar beneden zakken, precies voor de voeten van Jezus. De verlamde man lag voor de Heere Jezus en de mensen in het huis verwachtten dat Hij hem zou aanraken en genezen. Maar Jezus zei tegen de verlamde man: “Je zonden zijn je vergeven.” Jezus bedoelde daarmee dat Hij alle verkeerde dingen die de man ooit gedaan, gezegd of gedacht had, heeft vergeven. Zonden maken een scheiding tussen ons en God en zorgt ervoor dat wij schuld hebben voor God. Maar Jezus stierf aan het Kruis om die schuld te betalen. En daarom kan Jezus de verlamde man vergeven. Wat een wonder! Jezus kan écht alles!

Nu denk je misschien maar de man is nog steeds verlamd, dan kan Jezus toch niet alles? Er waren andere mensen in het huis die niet geloofden dat Jezus zonden (verkeerde dingen) kan vergeven. Ze geloven niet dat Jezus de Zoon van God is. Jezus zei tegen deze mensen: “Waarom zeggen en denken jullie dat? Maar jullie zullen weten dat Ik de Zoon van God ben en macht heeft om zonden te vergeven.” En tegen de verlamde man zei Jezus: ‘Ik zeg u sta op, neem uw ligmat op en ga naar uw huis.” En toen Jezus dat zei, gebeurde er een groot wonder. De verlamde man ging rechtop zitten, hij stond op en pakte zijn ligmat en liep gewoon naar huis. Jezus had de man genezen, en hem zijn zonden vergeven! Je kan zeggen dat Jezus nu Koning was van de verlamde man. Jezus kan ook al de dingen die jij verkeerd hebt gedaan vergeven. Hij zegt dat jouw hart net een huis is. Jezus staat buiten, maar wil graag binnenkomen om je zonden te vergeven en jou een kind van God maken. Hij wil graag Koning zijn van jou!

Afdrukken