Alles werd anders!

emmausgangers10 april 2021

Het is nu helaas nog steeds geen club, maar wij sturen wel post! Deze week kregen jullie van ons het verhaal van Pasen in de brievenbus! Ook kregen jullie een ganzenbordspel! Heb je het al gespeeld? Heb je geen post ontvangen en zou je graag post willen ontvangen? Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder lezen jullie het verhaal wat via de post is gestuurd.

Weet je nog waar we aan denken met Pasen? Dat is niet zomaar een feest, nee, een hele bijzondere gebeurtenis. De Heere Jezus die naar de aarde is gekomen, stierf die dag aan het kruis. Waarom moest Jezus naar de aarde komen? Dat deed Hij om hetzelfde leven als jij en ik over te doen. Zodat wij alle dingen die we verkeerd doen tegen Hem kunnen vertellen. En Hij zegt: ‘Ik ben gekomen voor jou om je gelukkig te maken. Ik wil alles wat je verkeerd doet, vergeven.’ Want Hij is niet alleen gestorven, maar ook weer levend geworden zodat jij bij Hem kunt horen. En dat maakt alles anders in je leven.

Twee vrienden van Jezus, Lukas en Kleopas, waren op weg naar Emmaus. In de Bijbel worden ze ‘Emmaüsgangers’ genoemd. Ze zijn verdrietig: alles in hun leven is veranderd. Ze geloofden echt dat Jezus de redder was, dat Hij koning zou worden en nu is Hij gestorven. Maar wat een vreemd verhaal hoorden ze vandaag! Jezus zou weer zijn opgestaan. Dat kan toch niet. Ze snappen er niets van.

Terwijl ze daar zo lopen, komt er een vreemde man bij hen lopen. ‘Wat kijken jullie sip’, zegt hij, ‘is er iets?’ Nou, er is zeker iets en de vrienden vertellen het hele verhaal. Maar in plaats dat de man ook verdrietig wordt, gaat hij hen uitleggen wat er in de Bijbel staat over Jezus. En de Bijbel is het woord van God, wat daarin staat is waar. Ook nu nog. Alles wat gebeurt is, klopt precies. Zo moest het juist gebeuren omdat God zo veel van ons houdt dat Hij graag wil dat we bij hem horen.

De mannen komen aan bij hun huis, de tijd vloog voorbij. En de vreemde man, die lijkt verder te willen reizen. Maar dat willen de vrienden niet. ‘Het is al laat, eet toch een hapje mee’, zeggen ze. En dat doet de vreemde man. Het duurt niet lang of ze zitten aan tafel. En ineens zien de vrienden het, het is niet zomaar een man…. Het is Jezus zelf! En weer veranderd alles voor hen, ze worden zo blij! Het is echt waar, Jezus leeft echt! Ze kunnen hun geluk niet op. Ze gaan zo gauw als ze kunnen weer terug naar hun vrienden. Want iedereen moet het horen, Jezus leeft. En hij verandert alles als Hij in je hart komt wonen.

Ken jij Jezus al? Ja, zeg je, ik weet dat Jezus in mijn hart woont. Ben je veranderd? Doe je dingen anders die je vroeger niet deed of juist wel? Luister je naar je ouders of de juf? Vertel je andere kinderen over Jezus? Als je van Hem houdt, wil je graag naar Hem luisteren en van Hem vertellen.

Afdrukken